Vista normal Vista MARC Vista ISBD

Homenatge de l'Ateneu Barcelonès a Josep Termes catalanisme, obrerisme i civisme a càrrec de Josep Fontana

Por: Fontana, Josep, 1931-2018.
Colaborador(es): Abelló i Güell, Teresa | Casassas Ymbert, Jordi, 1948- | Colomines i Companys, Agustí, 1957- | Ateneu Barcelonès Secció d'Història.
Tipo de material: materialTypeLabelMaterial visualEditor: 2015Descripción: 1 fitxer de vídeo (48 min) digital, so, en color, fitxer MPEG.Tipo de contenido: imatge en moviment bidimensional Tipo de medio: video Tipo de portador: altreTítulos uniformes: L'Arxiu de la Paraula (BAB) Tema(s): Termes, Josep 1936-2011 -- Biografia | Llibres -- Presentacions | Historiadors -- Catalunya -- Biografia | Moviment obrer -- Catalunya -- Història -- S. XX | Nacionalisme -- Catalunya -- Història -- S. XXRecursos en línea: Accés a l'enregistrament
Créditos de producción: Organitza la Secció d'Història de l'Ateneu Barcelonès
Presenta: Jordi Casassas YmbertIntervenen: Agustí Colomines i Teresa AbellóResumen: Acte d'homenatge a l'Ateneu Barcelonès de Josep Termes amb el qual va tenir una relació molt estreta, doncs va ser un lloc on l'historiador català va passar molts moments de la seva vida. "Explicar una persona i una vida és una tasca impossible". Aquestes van ser les primeres paraules que Josep Fontana va formular, un retrat magistral i ple d'anècdotes de Josep Termes fet des del record dels anys que van compartir, especialment dels anys de formació, afegint-hi pinzellades de la història d'aquell moment vista des de la perspectiva dels qui la vivien i la feien: militància al PSUC, tasques de propaganda clandestina, corregudes davant dels grisos. L'acte també és la presentació del llibre sobre l'autor "Josep Termes. Catalanisme, obrerisme, civisme"
    valoración media: 0.0 (0 votos)
No hay ítems correspondientes a este registro

Organitza la Secció d'Història de l'Ateneu Barcelonès

Presenta: Jordi Casassas Ymbert

Intervenen: Agustí Colomines i Teresa Abelló

Enregistrament: Barcelona : Sala d'actes Oriol Bohigas de l'Ateneu Barcelonès, 28 de maig de 2015

Acte d'homenatge a l'Ateneu Barcelonès de Josep Termes amb el qual va tenir una relació molt estreta, doncs va ser un lloc on l'historiador català va passar molts moments de la seva vida. "Explicar una persona i una vida és una tasca impossible". Aquestes van ser les primeres paraules que Josep Fontana va formular, un retrat magistral i ple d'anècdotes de Josep Termes fet des del record dels anys que van compartir, especialment dels anys de formació, afegint-hi pinzellades de la història d'aquell moment vista des de la perspectiva dels qui la vivien i la feien: militància al PSUC, tasques de propaganda clandestina, corregudes davant dels grisos. L'acte també és la presentació del llibre sobre l'autor "Josep Termes. Catalanisme, obrerisme, civisme"

Drets cedits a l'AB

Acte en català