Vista normal Vista MARC Vista ISBD

Joan Maragall a l'Ateneu, en el seu context històric Inauguració del curs acadèmic de l'Ateneu Barcelonès 2016-2017 a càrrec de Patrícia Gabancho

Por: Gabancho, Patrícia.
Colaborador(es): Casassas Ymbert, Jordi, 1948- | Palà i Moncusí, Albert | Ateneu Barcelonès | Ateneu Barcelonès Inaugurals 2016/2017 | Premi d'assaig Ateneu Barcelonès 2016 Barcelona 1r.
Tipo de material: materialTypeLabelMaterial visualEditor: 2016Descripción: 1 fitxer de vídeo (49 min) digital, so, en color, fitxer MPEG.Tipo de contenido: imatge en moviment bidimensional Tipo de medio: video Tipo de portador: altreTítulos uniformes: L'Arxiu de la Paraula (BAB) Tema(s): Maragall, Joan 1860-1911 | Palà i Moncusí, Albert Lliure pensament a Catalunya (1868-1923) | Ateneu Barcelonès -- Història | Ateneu Barcelonès Inaugurals -- 2016-2017 | Premi d'assaig Ateneu Barcelonès 1r 2016 Barcelona | Associacions, institucions, etc. -- Catalunya -- Barcelona | Acadèmies, societats culturals, etc. -- Catalunya -- Barcelona | Catalunya -- Vida intel·lectual -- S. XIXRecursos en línea: Accés a l'enregistrament
Créditos de producción: Acte organitzat per l'Ateneu Barcelonès
Presenta el I Premi d'Assaig Ateneu el president de l'Ateneu Barcelonès, Jordi CasassasResumen: Conferència de la sessió inaugural de l'Ateneu Barcelonès sobre el poeta i intel·lectual català, Joan Maragall, que va ser secretari i després president de l'Ateneu a començaments del segle XX. S'explica la seva activitat ateneística i la relació amb allò que estava passant al carrer, a la ciutat i al país; un temps que està marcat per la corba ascendent del catalanisme i per l'esclat d'una gran collita cultural, però també per la tensió social. Després de la conferència inaugural, el president de l'Ateneu, Jordi Casassas fa la proclamació de la tesi guanyadora del I Premi d'Assaig Ateneu: d'Albert Palà Moncusí "El lliure pensament a Catalunya (1868-1923), cultures, identitats i militàncies anticlericals en transformació"
    valoración media: 0.0 (0 votos)
No hay ítems correspondientes a este registro

Acte organitzat per l'Ateneu Barcelonès

Presenta el I Premi d'Assaig Ateneu el president de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas

Enregistrament: Barcelona : sala d'actes Oriol Bohigas de l'Ateneu Barcelonès, 28 de setembre de 2016

Conferència de la sessió inaugural de l'Ateneu Barcelonès sobre el poeta i intel·lectual català, Joan Maragall, que va ser secretari i després president de l'Ateneu a començaments del segle XX. S'explica la seva activitat ateneística i la relació amb allò que estava passant al carrer, a la ciutat i al país; un temps que està marcat per la corba ascendent del catalanisme i per l'esclat d'una gran collita cultural, però també per la tensió social. Després de la conferència inaugural, el president de l'Ateneu, Jordi Casassas fa la proclamació de la tesi guanyadora del I Premi d'Assaig Ateneu: d'Albert Palà Moncusí "El lliure pensament a Catalunya (1868-1923), cultures, identitats i militàncies anticlericals en transformació"

Drets cedits a l'AB

Conferència en català